Sina Nordman Sina hoitaa - Tiedolla, tahdolla ja innolla

Terveydenhuollosta vientituote

Husin lasten ja nuorten yksiköissä on meneillään magneettisairaalahanke, jonka tavoitteena on tuoda 2019 valmistuvalle uudelle lastensairaalalle magneettisairaala laatusertifikaatti. Magneettistatuksen myöntää ANCC (American Nurses Credentialing Center), ja tällä hetkellä lasten ja nuorten sairaalassa tehdään kovasti töitä toiminnan kehittämiseksi sertifikaatin edellyttämälle tasolle. Magneettisairaalassa panostetaan hoidon laadun lisäksi hyvään johtamiseen ja työhyvinvointiin. Magneetti on siis vetomainen sekä potilaille että henkilöstölle.

Magneettisairaalalla on käytössään useita laatumittareita toiminnastaan ja tuloksia vertaillaan kansainvälisesti muiden magneettisairaala-statuksen saaneiden kesken. Magneettisairaaloissa potilaiden hoidon tulokset ovat todennetusti muita parempia. Maailmalla toimii 433 magneettisairaalaa Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Austraaliassa. Uusi lastensairaala tulee olemaan yksi Euroopan ensimmäisistä magneettisairaaloista, josta on syytä olla ylpeä!

Uuden sairaalan tarjoama tieto potilaille hoidon laadusta auttaa potilaita, kun etsitään hoitopaikkaa erikoissairaanhoitoa vaativan sairauden hoitoon. Tämä yhdistettynä lasten sairaalan henkilöstön osaamiseen ja asiantuntijuuteen menestys on taattu! EU- ja ETA- maiden valinnanvapaus voikin tuoda uuteen lastensairaalaan potilaita enenevissä määrin myös muista maista. Tulevan sote-uudistuksen ja potilaan valinnanvapauden myötä alan kasvu on mahdollista ja kannattavaa. Terveydenhuoltoa ei tule pitää pelkkänä menoeränä.

Suomessa bio- ja terveysalojen osaaminen on maailman huippua. Metropolialueen tulisi hyödyntää olemassa olevaa osaamista ja terveysalan potentiaalia vientituotteena. Euroopan lääkevirasto (EMA) ja Fimea Helsingissä tukisivat tätä kehitystä. Myös Vantaalla tulee kiinnittää huomiota alan kehitykseen ja pyrkiä tekemään kunnasta kiinnostava uusille terveysalan yrityksille. Tällä luodaan uusia työpaikkoja, kasvua ja hyvinvointia vantaalaisille.

 

Sina Nordman

Eduskunta-avustaja TtM-opiskelija & bioanalyytikko

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat